Nici Tecuciul nu scapă de piraterie

 

Pirateria, sub toate formele ei, este un act condamnabil de flagelul căreia nu a scăpat nici municipiul Tecuci. În ultima şedinţă ordinară a CL un consilier a pus pe tapet concurenţa neloială făcută de taximetriştii pirat din Tecuci.

„Taximetriştii mi-au semnalat şi mi-au spus să luăm măsuri cu taximetriştii piraţi, pentru că sunt aproximativ 50 taximetrişti piraţi care nu plătesc taxe şi impozite, autorizaţie, şi totuşi e fac piraterie – taximetrie”, a spus consilierul Petru Papuc.

În replică, primarul municipiului a spus că acest fapt este cunoscut, că piraţii tecuceni sunt monitorizaţi şi că Poliţia locală îşi îndeplineşte foarte bine rolul, respectiv acela de a-i taxa chiar şi pe aceştia pentru locurile de parcare. Ne îndoim că acesta este rolul poliţiei, acela de a păzi nişte locuri de parcare, dar este lăudabil că niciun pirat nu le scapă.

„Am avut o întâlnire cu şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipale şi cu reprezentantul Camerei taximetriştilor. S-a discutat la concret pe numere de maşini şi tot ce trebuie, numai că spre regretul tuturor partea legală este foarte complicată de a demonstra că aceştia fac piraterie. Trebuie să fie o acţiune în mod repetat, trebuie să să îi dai bani şi să primeşti bani ca şi contracost al unui serviciu, este greu de demonstrat că acea persoană face piraterie şi acest lucru numai Biroul Rutier poate să facă.

Ceea ce Poliţia locală face şi face foarte bine stă peste ei şi îi taxează la acea parcare.

Îi ştim, îi monitorizăm, ei se află în faţa Pieţei comerciale de textile de la Piaţa centrală şi s-au mutat pe partea laterală a parcului, pe Republicii, zic eu că îi monitorizăm din partea Poliţiei locale, dar dacă cineva are o idee să aducem la combaterea acestui fenomen ar fi extraordinar.

În perioada următoare vor fi acţiuni comune Primărie, Poliţie locală şi Poliţie municipală nu numai pe această temă ci şi pe alte teme cu respectarea legislaţiei”, a spus C.C. Hurdubae în aceeaşi şedinţă.

Rămâne de aflat dacă poliţiştii locali şi taximetriştii piraţi îşi beau cafeaua împreună, iar dacă acest lucru se confirmă ce părere are primarul municipiului Tecuci despre această fraternizare.