Lămuriri privind suspendarea taxei de salubritate

 

Atât taxa specială de 15 lei a fost suspendată, cât și cea de salubritate de 12,15 lei plătită la CUP

Referitor la faptul că a fost suspendată în instanță Hotărârea nr. 257 a  Consiliului local privind „Aprobarea Regulamentului privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice și juridice din Municipiul Tecuci care refuză să încheie contract de prestări servicii cu operatorul serviciului de salubrizareˮ, în urma întrebărilor și comentariilor, revenim cu o lămurire pentru cetățeni.

PNL a atacat la Tribunalul Galați această hotărâre inițiată de Hurdubae și aprobată de consilierii PSD, independent și cel UNPR, deoarece se stipula ca pentru anul fiscal 2019 taxa specială de salubritate să fie pentru persoane fizice – 15 lei/lună/persoană;  persoanele juridice fără salariați – 20 lei/lună;  persoane juridice cu cel puțin un salariat – 25 lei/lună/salariat.

Acum, după pronunțarea instanței, lumea se întreabă de ce nu a fost contestată taxa de 12,15 lei care se achită la CUP, după ce în prealabil unii au făcut contract cu CUP Tecuci.

În această HCL nr. 257 din 21 decembrie 2018, în Regulamentul ataşat Hotărârii, la articolul 1 scrie clar: „Art. 1 (1) Începând cu anul 2019, toţi utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice și juridice) vor încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare localˮ.

Acum, după ce PNL Tecuci a atacat și a avut câștig de cauză, art 1 va fi acesta „Începând cu anul 2019, toţi utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice și juridice) NU vor încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare localˮ.

În conditiile în care refuză să încheie contract se aplică taxa specială de salubrizare. După hotărârea judecătorească, obligativitatea încheierii contractului a dispărut iar taxa de salubrizare aferentă anului 2019 nu mai există.

HCL nr. 257 din 21 decembrie 2018 poate fi consultată AICI.