Sun Tzu – Arta războiului

 

Războiul nervilor din Consiliul local Tecuci a avut un deznodământ neaşteptat: Opoziţia a tăiat elanul lui Hurdubae cu o lovitură precisă. În liniştea care s-a lăsat aproape că auzeai sunetul unei săbii reverberând peste sala de şedinţe.

„Aş dori eu să întreb nişte colegi de-ai noştri: Cum e cu populismul acolo? Cu 50%, lumea e săracă, cu populismul, hei-rup-ismul, şi scumpiţi cu 50%? Nu aştept răspuns”, a întrebat cu câteva clipe mai ‘nainte Tudor Câmpanu, consilier PSD, preşedinte de şedinţă.

Cuvintele pesedistului erau o aluzie evidentă la intenţiile preşedintelui PNL Tecuci care după ce a criticat creşterea taxei de salubritate este, acum, de acord cu creşterea unui tarif ce nu a mai fost actualizat de 9 ani.

Tudor Câmpanu anticipa, asemeni tuturor, un vot masiv pe proiectul creşterii tarifului de la 1 leu la 1,50 lei. Ceea ce s-a întâmplat a fost dincolo de orice închipuire. Singurii care au votat „pentru” au fost opt consilieri PSD şi consilierul UNPR. Restul s-au abţinut, lucru care a făcut ca proiectul să nu fie adoptat.

În liniştea care s-a lăsat cuvintele lui Câmpanu au căpătat alura unei barde care loveşte cu un zgomot sec, iar votul opoziţiei precum tăietura unei săbii fin prelucrate de un maestru. Apoi, şuierul acela de oţel reverberând peste întreaga sală.