Recital cu Trio „Academikˮ la Ateneul tecucean

 

Sâmbătă, 23 martie, la ora 19, pe scena Ateneului Fundației Pelin din Tecuci va urca pentru recital Trio „Academik”.

Trio-ul ,,Academik” s-a înființat în anul 2016 la inițiativa profesorilor universitari  de la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității Naționale  de Arte „George Enescu” din Iași.

Fondatorii formației camerale ,,Academik” au avut ca scop principal crearea unei formații capabilă să interpreteze repertoriul abordat la un nivel calitativ de excepție și care să promoveze muzica universală și valorile interpretative românești.  Deși repertoriul pentru o astfel de componență nu este foarte variat, creațiile alese spre a fi interpretate constituie  pentru soliști un prilej de a-și etala virtuozitatea tehnică, expresivitatea și calitățile de parteneri de ansamblu.

Fiecare membru al formației are un  impresionant palmares de recitaluri în România și peste hotare, distincții, publicați, înregistrări și participări la emisiuni radio și tv.

Membrii trio-ului sunt prof. univ. dr. Aurelia Simion, prof. Mihai Ailenei și prof. univ. dr. în muzică Petrea Gîscă, toți activând la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iaşi.

Repertoriul cuprinde creaţii ale compozitorilor preclasici, clasici, romantici şi ai secolelor XX-XXI, pentru instrumente de coarde, de suflat, de percuţie, instrumente populare, muzică camerală, dar şi creaţii vocal-simfonice.