Strada Mare după opt luni de lucrări intense – Galerie foto

 

Începând de astăzi s-a dispus permiterea circulației auto pe strada Ștefan cel Mare, după opt luni de interzicere a traficului.

Neexistând semnele delimitării locurilor de parcare, fiecare șofer a parcat cum a crezut de cuviință: unii pe lung, alții lateral, unii au bagat capota autoturismului până în ușa unor magazine.

 În cazul parcării longitudinale, aşa cum intenţionează să facă Primăria, autoturismele trebuie parcate paralel cu axa drumului.

Soarele amiezii făcea ca setea să-i copleșească pe cetăţeni, care cumpărau și consumau apă ori sucuri, apoi constatau că nu există pe toată strada un coș de gunoi unde să arunce recipientul.

Nici pomii promiși de Hurdubae nu au fost plantați în locurile special amenajate, aceste locuri fiind destinate acum gunoiului. Mobilierul urban, băncile, le-am tot căutat, dar nici acestea nu există.

 De asemeni, la scările / treptele situate la intrarea în magazine nu s-a lucrat pentru finalizare, rămânând locuri descoperite. Un muncitor a explicat: „Nouă ne venea foarte ușor să finalizăm și acoperirea acestor trepte, dar am primit ordin să nu o facem deoarece fiecare comerciant trebuie să facă treptele magazinelor, să fie la același nivel, să existe un aspect mai frumosˮ.

Dacă lucrările vor fi făcute de fiecare comerciant în parte, fiecare va apela la o altă firmă, iar dacă firmele vor fi diferite treptele nu au cum să fie la fel ori la acelaşi nivel.

În afara lipsei gresiei de la aceste trepte de intrare, mai există porțiuni pe trotuar unde, din motive inexplicabile, lipsesc bucăți de pavele.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.152.841,00 lei inclusiv TVA, peste 11,5 miliarde lei vechi. 

 

Strada Mare Tecuci – 25 martie 2019

39 new photos added to shared album