Compoziții celebre la flaut și pian vor fi interpretate pe scena Ateneu de doi artiști consacrați

 

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 19, la Ateneul din Tecuci vor susține un recital extraordinar Mihaela Anica, la flaut și Horia Maxim, la pian.

Muzician Mihaela Anica desfăşoară,  atât în Austria, ţara sa de adopţie, cât şi dincolo de graniţele acesteia, o bogată activitate scenică, interpretând, în numeroase recitaluri şi concerte, unele dintre cele mai valoroase lucrări din întreaga creaţie camerală şi concertantă dedicată flautului.

Printre cele mai importante evenimente muzicale la care a luat parte se numără festivalurile „Allegro Vivoˮ (Austria), „Acanthes – Flute Atelierˮ (Franţa), Festivalul „George Enescuˮ precum şi recitalurile susţinute în seria de acţiuni culturale organizate de „KulturKontakt Austriaˮ. A câştigat, de-a lungul anilor, importante distincţii şi burse de excelenţă, Werner Tripp Memorial Fund şi Tokyo Foundation.

Între anii 2008-2010 a făcut parte din prestigiosul ansamblu „Orchestre de Flutes Françaisˮ din Paris, iar în perioada 2010-2011 a colaborat cu Filarmonica „George Enescuˮ din Bucureşti.

Mihaela Anica a beneficiat de îndrumarea unor importanţi flautişti şi pedagogi europeni, printre cei mai cunoscuţi dintre acestia numărându-se Ion Bogdan Ştefănescu (Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti), Barbara Gisler-Haase (Universitatea de Muzică şi Artă Dramatică din Viena), Pierre-Yves Artaud (Ecole Normale de Musique de Paris), Karl-Heinz Schütz (Wiener Philharmoniker) sau Rafael Leone (Wiener Symphoniker).

Concomitent cu activitatea sa concertistică, Mihaela Anica se dedică pedagogiei, prin implicarea sa în proiecte de educaţie muzicală: Flute Update (Editura Doblinger – Viena), Yamaha Academy of Music – Viena, Anton Stadler Musikschule – Bruck a.d. Leitha, Austria.  De asemenea, începând cu anul 2011, Mihaela Anica este reprezentant, în România, al „Wiener Floetenwerkstattˮ (Atelier Tomasi), cel mai important constructor şi furnizor de flaute din Austria.

Horia Maxim este un pianist de origine romană și este profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atat ca solist concertist – colaborator al majorității orchestrelor simfonice din România, sub bagheta unor prestigioși dirijori cât și ca partener al unor importanți interpreți români și străini, în diferite ansambluri camerale.

Măiestria sa pianistică a fost apreciată  și în recitaluri și concerte susținute în importante săli de concert de pe trei continente.

Laureat al multor concursuri naționale și internaționale, Horia Maxim a realizat numeroase înregistrări pentru radio și televiziune, interpretând, printre altele, un număr semnificativ de lucrări în primă audiție.

Pentru a rezerva locuri la evenimentul artistic sunați la numărul de telefon 0722. 404. 369.

 

You cannot copy content of this page