De la sublim la ridicol. Pe urmele unui proiect cu fonduri europene

 

Vineri, 31 martie 2017, adică în urmă cu doi ani, Consiliul local Tecuci a aprobat Hotărârea nr. 69 privind acordul de principiu al  CL referitor la depunerea unui proiect finanţat prin fonduri europene privind „Reabilitare, modernizare şi dotare clădire, în vederea înfiinţării unui centru social multifuncţional integrat pentru persoane vârstnice”.

Proiectul

„Se propune intervenţia asupra unui imobil care a aparţinut fostei unităţi militare – Pavilion R, din Tecuci, str. Gheorghe Petraşcu, nr. 64 – 66”, se arată în expunerea de motive ataşată acestui proiect. Valoarea proiectului era de 3.416.370 lei fără TVA.

Raportul de specialitate, întocmit de biroul Fonduri europene, preciza că urma să fie construit un centru de zi care cuprindea: cabinet medical, sală de sport şi dans, sală de creaţie şi pictură, sală de jocuri şi film, foişor, bănci, locuri de parcare, cantină, sala de mese, etc.

La vremea aceea, în martie 2017, grandoarea acestui proiect putea fi comparată doar cu cea a spitalului regional.

Proiectul a fost abandonat

Între timp administraţia s-a răzgândit şi a propus Pavilionul R pentru vânzare, alături de alte terenuri care au aparţinut unităţii militare.

„Proiectul de hotărâre privind trecerea unui imobil situat în str. Gheorghe Petraşcu 64 – 66 din domeniul public al municipiului Tecuci, în domeniul privat al acestuia” a fost propus de două ori consilierilor locali şi tot de atâtea ori a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului local Tecuci.

„Pe amplasamentul respectiv se află pavilioanele D, G,K, K8 şi R ce aparţin atât domeniului privat (pav. G, K şi R) cât şi domeniului public (pav. D şi K8)”, se specifică în expunerea de motive.

Pavilionul K

Pavilionul K, cuprins în proiectul retras, a făcut parte dintr-o altă hotărâre, respectiv Hotărârea nr. 135 din 17 iulie 2018 prin care s-a aprobat vânzarea prin licitaţie publică a acestuia. Imobilul este compus din construcţie în suprafaţă de 745 mp şi terenul aferent de 971 mp.

În acest moment nu cunoaştem dacă imobilul, al cărui preţ de pornire la licitaţie era de 915.662,76 lei + TVA, a fost vândut la licitaţie sau nu.

De la sublim la ridicol

Hotărârea nr. 69 a CL Tecuci din 31 martie 2017 privind Centrul social multifuncţional integrat pentru persoane vârstnice a fost adoptată cu unanimitate de voturi „pentru”.

Proiectul privind includerea Pavilionului R într-o eventuală tranzacţie de vânzare, deşi aici trebuia să fie construit Centrul social, a fost retras de două ori de pe ordinea de zi.

Alte cuvinte sunt de prisos.