Ora Pământului marcată la Observatorul astronomic din Bârlad

 

Ora Pământului, are loc sâmbătă, 30 martie 2019, în intervalul orar 20.30 – 21.30 şi va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arată angajamentul față de Planetă. Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorități să își folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar și la nivel global, astfel încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea și dezvoltarea umanității.

Earth Hour a fost marcată pentru prima dată în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar din anul 2013 şi oraşul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin iniţiativa echipei de la observatorul astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”.

 Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului” instituţia noastră va organiza observaţii astronomice în stradă. Primăria Municipiului Bârlad ne va susţine în această activitate, şi va solicita oprirea iluminatului public în data de 30 martie 2019, intervalul orar 20.30 – 21.30.

Observaţiile astronomice din stradă vor avea loc sâmbătă, 30 martie 2019, între orele 20.30 şi 21.30, în zona parcului „Victor Ion Popa” (la strada principală).

În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfăşurăm activitatea la sediul observatorului astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.

Website-ul oficial al campaniei în România: www.ora-pamantului.ro .  

 

Dumitru Ciprian Vîntdevară

Muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, Județul Vaslui.

 

One thought on “Ora Pământului marcată la Observatorul astronomic din Bârlad

  1. Automatele de plata a parcarii de la piata incaseaza banii dar nu dau intotdeauna bonul ce se pune in parbriz. Mi s-a intamplat de doua ori in ultima saptamana. FYI

Comments are closed.