Tecuci: PNL vrea să construiască un cartier pentru tineri, pe un teren pe care administrația PSD vrea să-l vândă

 

Consilierii locali PNL Tecuci au depus un proiect de hotărâre, prin care tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani să primească 300 de mp de teren cu titlu gratuit, în baza Legii 15/2003, pentru a-și construi o casă. Suprafața avută în vedere de liberalii tecuceni, pe care s-ar putea construi, într-o primă etapă, cca. 40 – 50 de case, este cea de 1,7 ha, de la fostele unități militare, teren pe care actuala administrație PSD a vrut de mai multe ori să-l scoată la vânzare, demers însă stopat de opoziția din Consiliul Local.

„Aceasta este calea corectă pentru a dezvolta orașul și pentru a le oferi tinerilor șansa de a rămâne acasă. Aceasta este și diferența fundamentală dintre noi și PSD. În vreme ce ei vor să vândă, să înstrăineze bunuri ale orașului la prețuri derizorii, noi identificăm soluții. Vrem să construim, vrem să le oferim șanse reale celor care vor să rămână în oraș”, a declarat Lucian Costin, președintele PNL Tecuci și principal promotor al construcției acestui cartier.

Conform datelor oficiale, la Registratura Primăriei Tecuci există înregistrate mai bine de 500 de cereri din partea celor care vor să-și construiască o locuință în baza Legii 15/2003. Dacă propunerea liberalilor va întruni votul majorității consilierilor locali, următorul pas va fi realizarea a două proiecte de case, cu suprafețe diferite, pentru a asigura o uniformitate din punct de vedere urbanistic și arhitectural noului cartier destinat tinerilor.

„Solicitări există, tinerii vor să rămână în oraș, aproape de familiile lor. Acest teren este cea mai bună soluție pentru construcția unui cartier al tinerilor. Este liber de sarcini, aproape de centrul orașului, beneficiază de utilități, iar clădirile existente pot fi reabilitate și transformate în creșă, școală sau dispensar. În plus, prin propunerea de a-l vinde, actuala administrație PSD a demonstrat că nu are o viziune de dezvoltare acolo. Un cartier al tinerilor ar fi cea mai bună destinație pe care ar putea să o aibă acest teren”, a mai declarat Lucian Costin.

În baza Legii 15/2003, „Atribuirea suprafețelor se poate face la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei”.

Mai multe detalii cu privire la Legea 15/2003, se pot afla accesând linkul https://legeaz.net/text-integral/legea-15-2003-sprijinul-acordat-tinerilor-pentru-construirea-unei-locuinte-proprietate-personala

 

Biroul de presă al PNL Tecuci