Amenzi şi viteze excesive înregistrate în ultima săptămână

 

Tispol – „Speed”: Acțiune a Poliției Rutiere pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză

Polițiștii rutieri au desfășurat, în cadrul acțiunii T.I.S.P.O.L. – ”SPEED”, care are loc la nivel european, activități pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală. 

Acțiunea, la care au participat mai multe echipaje ale Poliției Rutiere, s-a desfășurat pe raza județului Galați, în perioada 1 – 7 aprilie 2019.

În cadrul acțiunii au fost constatate 1.030 de contravenții privind depășirea regimului legal de viteză, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare de 713.400 lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 48 de permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 32 de ani, care a condus autoturismul pe D.N. 26, în afara localității Vânători, cu 168 km/h, zona fiind cu limitare de viteză 70 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 2.900 lei.

Un alt tânăr de 21 de ani a fost surprins de aparatul radar rulând cu 157 km/h, pe D.N. 25, în afara localității Vasile Alecsandri. Drept urmare, a primit o sancțiune contravențională în valoare de 1.305 lei.

Ambilor conducători auto li s-a aplicat și măsura complementară a reținerii permisului de conducere, pe o perioadă de 90 de zile, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.