Un alt obiectiv trâmbițat în campania electorală de Hurdubae și partidul care l-a promovat a fost sprijinirea unităților sanitare, la acest capitol având bifate: reabilitarea Policlinicii, modernizarea Spitalului de copii și construirea unui Centru de primiri urgențe.
Ba, chiar după o lună-două de la preluarea funcției, în conferințele de presă pe care le făcea regulat, cu mare tam-tam, Hurdubae promitea și Spital regional la Tecuci, care era și finalizat undeva prin 2018, conform calculelor făcute de experții abonați la banul pubic.
Nu ne mai miră nimic. Şi șeful lui de partid, ajuns şef al Comisiei pentru transporturi din Senat, ne tot promite finalizarea centurii ocolitoare din 2012 încoace.
Au trecut aproape trei ani de conducere PSD. Sistemul sanitar din Tecuci e tot așa cum îl cunoaștem, mici modificări au fost făcute la secția Pediatrie a Spitalului municipal, acestea datorită unor sponsori inimoși precum Furtuntec și Asociația Balinte.
De Spitalul regional nu s-a mai auzit nimic, Hurdubae nici nu mai recunoaște că a promis așa ceva. Centrul Primiri Urgențe e rezolvat doar pe hârtie, să vedem de unde scoate Primăria 2.400.000 lei, reprezentând valoarea proiectului. Ei nu reușesc să strângă bani pentru salariile lor, aplicând impunerea în teren, cu funcționari alături de Poliţia locală pentru strângerea sumelor restante la buget.
După trei ani de guvernare PSD, Policlinica Tecuci arată ca după război. Pereți scorojiți, găuri între acoperiș și zid, tencuială căzută, tâmplărie datând de la înființarea Policlinicii, în treptele de la intrare își rup picioarele pacienții.
Interiorul ambulatoriului arată mai jalnic, condițiile fiind improprii la toate etajele.
După aproape trei ani constatăm faptul că administrația locală nu a fost în stare să întrețină Policlinica, darămite să creeze condiții modernizate.