Strânşi cu uşa pentru a-şi plăti dările astfel încât administraţia să aibă bani de procese

 

Cine îşi închipuie că administraţia locală nu face nimic şi, prin urmare, nu cheltuie banii contribuabililor ar putea avea un şoc atunci când va afla că o serie de procese în care este angajată Primăria toacă zilnic taxele şi impozitele contribuabililor.

Astăzi, 9 aprilie, pe portalul Judecătoriei Tecuci a apărut dosarul în care primarul cere evacuarea Partidului Socialist Român, reprezentat prin consilierul local independent Samir Oancă, din sediul pus la dispoziţie de Primărie.  

Un alt proces în care a fost angrenată Primăria i-a costat pe contribuabili sumele de 4.000 lei – reprezentând cheltuieli de judecată şi 210.000 lei, peste două miliarde de lei vechi, reprezentând drepturi salariale restante şi dobânzile aferente. La aceste sume se adaugă orele petrecute de juriştii Primăriei pe marginea procesului în care Nona Popovici a fost reîncadrată pe funcţie.

Mai nou, primarul a decis că ar fi interesant să îşi dea subordonaţii în judecată. De departe cel mai răsunător proces se anunţă a fi cel în care secretarul UAT Tecuci este acţionat în instanţă de primar pentru recuperarea unei sume de 40.000 lei, respectiv 400 milioane lei vechi.

În concluzie, deşi pe dinafară pare că Primăria Tecuci se află într-o stare de letargie, pe dinăuntru duduie de procese pe care angajaţii şi le intentează unii altora. Pentru aceste procese se cheltuiesc importante sume de bani, reprezentate prin daune, cheltuieli de judecată şi salariile juriştilor angajaţi într-o veselie de Primărie.

Banii provin din taxele şi impozitele tecucenilor. Cei care nu au de unde să plătească sunt strânşi cu uşa de funcţionarii Primăriei care se prezintă la domiciliul datornicilor însoţiţi de agenţi ai Poliţiei locale.