Tribunalul Galaţi: Procesul privind anularea taxei speciale de habitat continuă cu o nouă amânare

 

Astăzi, 15 aprilie, a avut loc un alt termen în procesul în care PNL Tecuci, reprezentat prin preşedintele Lucian Costin, a contestat în instanţă instituirea taxei speciale de salubritate la Tecuci.

Tribunalul Galaţi a amânat cauza şi a acordat termen la data de 29 mai 2019 în vederea comunicării întâmpinării şi a achitării diferenţei de taxă de timbru de 50 lei.

La primul termen în acest dosar, în data de 4 martie 2019, Tribunalul a dispus suspendarea executării Hotărârii de Consiliu Local nr. 257/21.12.2018 şi a Regulamentului privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru persoane fizice şi juridice din Municipiul Tecuci care refuză să încheie contract de prestări servicii cu operatorul de salubrizare.

Primăria şi Consiliul local al municipiului Tecuci, reprezentate prin primarul Hurdubae, au făcut recurs intenţionând să păstreze în continuare taxa specială de salubritate.

Taxa de salubrizare instituită prin hotărâre CL este fosta taxă de habitat. Până la finele anului 2017 taxa de habitat (salubrizare) a fost de 48 lei / an de persoană respectiv 4 lei / persoană / lună cu referire la persoanele fizice.

De la începutul acestui an Primăria Tecuci a impus o taxă specială de salubritate de 15 lei / persoană / lună, respectiv 180 lei / persoană / an. În cazul persoanelor juridice această taxă specială a fost stabilită la 25 lei / lună / salariat, respectiv 300 lei / salariat / an, iar în cazul persoanelor juridice fără salariați de 20 lei / lună, adică 240 lei/an.

Taxa a fost contestată de PNL Tecuci în instanţă, fapt care a condus la suspendarea ei. În acest timp Primăria îşi doreşte cu ardoare menţinerea taxei speciale, motiv pentru care solicită recurs după recurs.