Hurdubae, pus la zid de liderul opoziției tecucene

Lucian Costin, PNL Tecuci:Îl somez pe primarul Hurdubae să încaseze pentru serviciile de salubritate 7 lei / persoană / lună, conform hotărârii judecătorești”

Lucian Costin, președintele PNL Tecuci și liderul opoziției, îi cere primarului Constatin Hurdubae să respecte hotărârea judecătorească cu titlu executoriu, din 4 martie, prin care taxa de salubritate revine la prețul de 7 lei / lună / persoană. În opinia acestuia, facturile emise după această dată, cu prețul de 12,5 lei / lună / persoană sunt abuzive și ilegale.

„Îl somez public pe primarul Hurdubae să încaseze pentru serviciile de salubritate de 7 lei / lună, de persoană. Există o hotărâre judecătorească în acest sens, pe care și primarul și întreaga administrație PSD trebuie să o pună în aplicare. Hotărârea are caracter executoriu, de la data pronunțării, 4 martie 2019. Toate facturile trimise după această dată sunt ilegale și abuzive”, a declarat Lucian Costin.

În opinia lui Lucian Costin, primarul Hurdubae riscă un nou dosar penal pentru abuz în serviciu, pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești, cu caracter executoriu de la data pronunțării.

Vă reamintim că, în urma unei acțiuni în instanță depuse de Lucian Costin și PNL Tecuci, judecătorii au decis că și taxa specială, de 15 lei / persoană, dar și noul tarif, de 12,5 lei/persoană, sunt ilegale.

Lucian Costin critică și modul în care facturile pentru serviciile de salubritate  ajung la populație, acestea nefiind transmise printr-un operator specializat și autorizat, cum este Poșta Română. Transmiterea facturilor de către personal neautorizat este deficitară, facturile ajungând mult mai târziu decât termenul prevăzut de lege.

„De fapt, asistăm la o nouă ilegalitate, marca Hurdubae și PSD. Facturile ajung și la 15 – 20 de zile de la data emiterii, și sunt deja purtătoare de penalități pentru că nu au fost achitate în termen de 15 zile. Este un act premeditat al actualei administrații care vrea să-i jupoaie pur și simplu pe tecuceni”, a explicat Lucian Costin, care a precizat că primarul Hurdubae ar trebui să demisioneze urgent, pentru managementul defectuos în care administrează orașul, dar și problema salubrității.

Rămâne de văzut ce va face primarul Constantin Hurdubae, dacă va înțelege că hotărârile judecătorești cu titlu executoriu trebuie respectate și că nu va putea să-i taxeze la nesfârșit pe tecuceni, doar pentru a-și asigura salariul exorbitant.

 

Biroul de presă al PNL Tecuci