De sărbători, la datorie

 

Peste 200 de jandarmi gălăţeni vor asigura, la nivelul judeţului Galaţi, ordinea şi siguranţa publică cu ocazia Sărbătorilor de Paşti şi a Zilei de 1 Mai, pe timpul participării la misiunile de asigurare a ordinii publice la manifestări religioase, sportive şi acţiuni promoţionale, desfăşurate în spaţiul public.

Pentru desfăşurarea într-un climat de siguranţă a manifestărilor religioase, prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii gălăţeni vor fi prezenţi pe timpul oficierii slujbelor religioase precum şi pe căile de acces spre opt lăcaşe de cult, astfel: Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi,  Catedrala „Sf. Gheorghe” şi patru biserici din municipiul Tecuci, Mănăstirea Tudor Vladimirescu, două biserici din comuna Măstăcani şi o biserică din comuna Vlădeşti.

Premergător acestei perioade, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit fapte contrare legii. Astfel, cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, atât prin contact direct, cât şi prin apelarea serviciului unic de urgenta 112.

Sfătuim cetăţenii să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase bagajele nesupravegheate, să acorde o atenţie deosebită copiilor, în cazul în care sunt însoţiţi de aceştia, deoarece se pot rătăci cu uşurinţă. De asemenea, pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, recomandăm participanţilor la manifestările religioase să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Întrucât multe persoane vor sărbători în natură, la picnic sau grătar, recomandăm respectarea prevederilor Legii 54/2012, cetăţenii având obligaţia să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze, în permanenţă, să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic, corespunzător zonei în care se află şi să lase locul curat. Încălcarea oricăror prevederi ale prezentei legi vor atrage sancţiuni contravenţionale.

Pentru sesizări, cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul Jandarmeriei Galaţi apelând numărul unic 112.

     

    Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul