Situaţia drumurilor naţionale la această oră şi restricţiile de trafic pentru următoarele zile

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, 27 aprilie, pe DN 1, la kilometrul 534+200 de metri, între localităţile Poieni şi Huedin, judeţul Cluj, a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme, ca urmare a unei pătrunderi pe contrasens.

În urma impactului au rezultat 3 victime, asupra cărora se acordă îngrijirile medicale necesare. Circulaţia rutieră era blocată pe ambele sensuri de mers pentru autovehiculele grele, de peste 7,5 tone, iar pentru celelalte este deviată pe rute alternative, nefiind probleme la această oră privind valorile de trafic.

În perioada 25 aprilie – 1 mai 2019, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane), este interzisă pe 3 tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi, pe ambele sensuri de mers, astfel:

1 – Autostrada A2, între localităţile Bucureşti – Fundulea – Lehliu – Feteşti – Cernavodă – Constanţa;

2 – DN 7, între localităţile Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem;

3 – DN 39, între localităţile Agigea şi Mangalia.

Restricţia de tonaj este impusă în zilele de 25 şi 27 aprilie, între orele 16 – 22, iar în datele de 26, 28, 29, 30 aprilie şi 1 mai, în intervalul orar 6 – 22.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, kilometrul 36, la podul de peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, din cauza lucrărilor de reparaţii care se efectuează la sistemul rutier, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat în ambele sensuri. Având în vedere numărul mare de autovehicule care se deplasează în această perioadă pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, sunt recomandate participanţilor la trafic următoarele rute alternative:

– pentru sensul de mers Bucureşti – Piteşti: ieşire la kilometrul 30, intrare pe DJ 401A în localitatea Palanca, se continuă pe acelaşi drum prin localităţile Găiseni şi Cărpenişu, după care se pătrunde pe DJ 711A în Potlogi, până în zona localităţii Corbii Mari, când se intră din nou pe Autostradă, la kilometrul 49;

– pentru sensul de mers Piteşti – Bucureşti: ieşire la kilometrul 44, intrare pe DC 168 în localitatea Vânătorii Mici, se continuă pe DN 61 prin localităţile Zădăriciu, Găiseanca, Crevedia Mică şi Crevedia Mare, după care se pătrunde pe DJ 601 până în localitatea Bolintin – Vale, apoi se înaintează pe DJ 401A, până la intrarea pe Autostradă, la kilometrul 30.

În perioada 25 aprilie – 2 mai 2019, circulaţia este reluată pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral, între kilometrii 77 şi 84 (localităţile Dor Mărunt – Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi), cu restricţie de viteză de 80 km/h. După această perioadă, traficul se va desfăşura tot deviat, în ambele direcţii, doar pe calea 2 (sensul către Bucureşti), măsură impusă pentru efectuarea de reparaţii la sistemul rutier, până la jumătatea lunii iunie anul curent.

Începând de astăzi, ora 15, până mâine, la ora 4, va intra în vigoare o atenţionare meteorologică de cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru cea mai mare parte a ţării.

Se recomandă participanţilor la trafic să circule cu foarte mare atenţie şi viteză redusă, să folosească sistemele de climatizare, iar pe cele de iluminare inclusiv pe timpul zilei, să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule şi să nu efectueze depăşiri riscante, adoptând responsabilitate în orice manevră efectuată.

 

You cannot copy content of this page