Chirurg tecucean condamnat definitiv la închisoare pentru luare de mită

 

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 6 mai, pe medicul chirurg Alexandru Neculiseanu la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pentru luare de mită.  

Alexandru Neculiseanu activează ca medic primar la secţia de Chirurgie a Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, iar pe 20 octombrie 2017 i-a cerut unei paciente 500 de lei pentru a-i întocmi documentele de externare în aşa fel încât să nu mai plătească taxa de spitalizare. 

Femeia a sunat la Linia Telverde Anticorupţie 0800.806.806, iar după trei ore ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie din Galaţi au ajuns la Tecuci şi au organizat un flagrant, medicul fiind prins în timp ce încasa banii.

 „Lucrează de circa 10 ani aici şi este medic chirurg. Noi avem în total patru medici la Secţia de Chirurgie, iar dacă nu mai avea dreptul de a profesa, vă daţi seama că rămâneam cu trei medici şi trebuia să suspendăm linia de gardă, pentru că trebuie minim trei medici”, a declarat, la acel moment, Claudiu Zara, managerul spitalului din Tecuci. 

Judecătorii i-au interzis medicului să îşi exercite profesia pentru o perioadă de un an, obligându-l să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în cadrul Colegiului Naţional „Spiru Haret” sau a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci, scrie adevarul.ro.

 

Citeşte în continuare…