Ieşenii au oprit invazia roşie. Următoarea oprire: Galaţi

 

Joi, 9 mai, de Ziua Europei, municipiul Iaşi părea a fi o cetate sub asediu.

Cohorte de susţinători ai PSD au fost aduse cu zeci de autocare din oraşele şi comunele limitrofe pentru a cuceri capitala Moldovei, Iaşi.

Cei 10.000 de români aduşi la Iaşi de PSD au fost închişi într-un ţarc pentru a fi delimitaţi de cei 6.000 de ieşeni care protestau anti-PSD.

Ziarul de Iaşi a prezentat imagini cu autovehicule care au adus trupe ale jandarmeriei venite pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.

O jurnalistă de la TVR Iaşi a fost agresată de un simpatizant PSD în timp ce filma debarcarea persoanelor aduse la miting. Din imagini se observă ruşinea celor aduşi la miting, în timp ce încearcă să se ascundă după pancarte.

 

Un bărbat în vârstă, care s-a strecurat printre organizatorii mitingului, a fost îmbrâncit după ce i-a strigat lui Dragnea: „Moldova nu-i a ta, nimicule!”.

 

Un preot prezent la mitingul PSD îi ceartă pe organizatori pentru că nu permit protestatarilor anti-PSD accesul în Piața Unirii.

 

În timp ce Dragnea îşi susţinea discursul de la geamurile blocurilor din apropiere au fost aruncaţi fluturaşi cu mesaje anti-PSD.

 

La final, liderii PSD nu mai nimereau ieşirea.

 

Mizeria lăsată în urmă de participanţii la mitingul PSD l-a dezgustat chiar şi pe primarul Iaşului, Mihai Chirică (PSD), care a postat imagini revoltătoare pe pagina sa.

 

La sfârşitul mitingului, peste 6.000 de ieşeni au reocupat Piaţa Unirii.

 

Următoarea oprire a PSD va fi mâine la Galaţi.

 

sursa foto şi video: internet