Cercetați pentru trafic și deținere de droguri

 

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Galați au efectuat şase percheziţii la mai multe locații unde existau suspiciuni că membrii unei grupări infracționale depozitau droguri.

În urma activităților, desfășurate la data de 12 iunie a.c., pe raza județului Galați, au fost ridicate 521 de grame de muguri de cannabis, 223 de comprimate de ecstasy şi 2 grame de cocaină.

De asemenea, au fost ridicați 5.000 de euro şi 6.000 de lei despre care există suspiciunea că ar proveni din comercializarea drogurilor de risc şi de mare risc.

 Perchezițiile au avut loc după ce, în aceeași zi, în cadrul unei acțiuni organizate pentru destructurarea grupării specializate în traficul de droguri de risc şi de mare risc, o persoană a fost surprinsă în flagrant delict în timp ce transporta un colet expediat din Spania, care ar fi conținut droguri.

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, trafic de droguri de risc în formă continuată şi deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

În cursul zilei de astăzi, 13 iunie, aceștia vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.