Tecuciul nu are o farmacie deschisă noaptea. Ce se poate face în această privință

 

Așa cum se știe, municipiul Tecuci are între 34.871 și 44.914 locuitori. Primul număr a fost constatat în urma recensământului din anul 2011.

Între timp mulți tecuceni au ales să se stabilească în alte orașe sau chiar în afara granițelor. Asta face ca în anul de grație 2019 administrația să constate că în municipiu au mai rămas doar 44.914 tecuceni.

La aproape patruzeci și cinci de mii de locuitori există între 15 și 20 de farmacii, ca puncte de lucru. Asta înseamnă o medie de 2.625 locuitori pentru fiecare farmacie.

Cât de profitabil este pentru patron să dețină o farmacie în Tecuci nu cunoaștem, dar se pare că este una dintre cele mai prospere afaceri. Nu avem cunoștință despre vreun patron de farmacie care să fi dat faliment.

Cum se face, însă, că în municipiul Tecuci nu găsești o farmacie deschisă noaptea? Nu spune nimeni că ar trebui să existe o farmacie non-stop, dar prin rotație, săptămânal, cele douăzeci de farmacii din Tecuci ar trebui să asigure permanența.

Asta înseamnă că fiecare farmacie ar trebui să fie deschisă non-stop, timp de o săptămână, de trei ori pe an. Este acest lucru prea mult?

 

3 thoughts on “Tecuciul nu are o farmacie deschisă noaptea. Ce se poate face în această privință

  1. Nu mai bateţi câmpii. O farmacie deschisă non-stop chiar şi 3 săptămâni pe an presupune un număr mai mare de angajaţi, farmacist la permanenţă, costuri mari din punct de vedere al salarizării. Mai citiţi normele înainte de a scrie. Legea 95/2006.

  2. Orice oras ar trebui sa aibe cel putin 1-2 farmacii deschise non-stop, avand in vedere costurile salariale, nu cred ca e atat de greu.
    Plus ca, domnule Avram, se vede ca dumneata n-ai avut niciodata parte de vreo urgenta medicala, din moment ce va permiteti sa scrieti cu atata nonsalanta.

  3. Costuri salariale? La un salariu minim pe economie costul salarial se duce la 800 lei, un farmacist nu lucrează pe salariul minim pe economie, probabil că habar nu aveţi ce înseamnă costuri salariale la 2 norme de muncă un asistent şi un farmacist, eu nu lucrez în sistem dar nu sunt bugetar şi ştiu ce înseamnă să ţii o firmă. Nimeni nu poate obliga un privat să meargă în pierdere. Aşa că atât timp cât costurile cu forţa de muncă vor fi mari nu vom avea farmacii non stop. Urgenţele medicale se tratează la UPU. A trata urgenţa medicală la farmacie este inconştienţă sau prostie. Cred că nu aveţi noţiunea de urgenţă medicală.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page