Trio Giocoso pe scena Ateneu Tecuci

 

Marți, 25 iunie, de la ora 20, la Ateneul din Tecuci va susține recital Trio Giocoso, din componența căruia fac parte: Elisabeth Ganter din Elveția, la clarinet; Pavel Ionescu din România la fagot; Stanislav Bogunia din Cehia la pian.

Trio Giocoso se înființează  la inițiativa clarinetistei Elisabeth Ganter din Zurich. Împreună cu partenerul său de Duo, Stanislav Bogunia, ea a susținut multe recitaluri în întreaga lume (clarinet și pian) în paralel cu concertele în  trio. Fagotistul Pavel Ionescu completează în mod ideal ansamblul. Fiecare dintre cei trei muzicieni are propria activitate solo. Trio Giocoso caută și  introduce în repertoriul său lucrări  necunoscute din perioada clasică și romantică.

Elisabeth Ganter a studiat cu Hans Rudolf Stalder în Zurich și Rosario Mazzeio în Boston. Ea a cântat ca solistă cu orchestre din Elveția, Germania, Italia, Republica Cehă, România, Polonia, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Argentina, Peru, Japonia, China.

În formație de Duo (clarinet și pian) ea a cântat  în sala  Tonhalle din Zurich, în casa Chopin din Żelazowa Wola, Varșovia, Bartokhaus Budapesta, Izumihall Osaka, Grosser Saal Taipe, IIC-Hall din New Delhi, Little Carnegie Hall din New York, Teatrul Colon, Buenos Aires, Teatrul Municipal de Sao Paulo. A predat la Conservatorul din Zurich  și a dat master-class în mai multe orașe, cum ar fi Sydney, Philadelphia, Oklahoma, Kyoto, Kobe, Shanghai, Beijing, Tainan, Sao Paulo. Este invitată  în mod regulat în calitate de membru al juriului la concursuri internaționale. Are multe înregistrări CD și radio.

Născut la Râmnicu Vâlcea în 1956 fagotistul Pavel Ionescu a absolvit Liceul de Muzică din Braşov în 1975 la clasa prof. Gheorghe Ciavici şi Conservatorul de Muzică din Bucureşti. În 1982 la clasa prof. Gheorghe Cuciureanu. Este membru al trioului „Syrinx” și al filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău din 1982.

Membru al Cvartetului „Fagotissimo” din 1998  cu care a susținut peste 400 de concerte în Italia, Franța, Macedonia, Spania, Elveția, Grecia, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Romania. ș.a.

Membru al trioului „Giocoso” din 1998 cu care a susținut peste 300 de concerte în Italia, Elveția, Germania și România.

Director artistic adjunct al Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău din 1998 și până în 2007.  Manager al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău din 2007 și până în prezent.

Câștigător împreună cu trioul Syrinx a numeroase premii la concursuri internaționale în Anglia, Italia, Elveția, Japonia. A susținut cu această formație peste 1500 concerte în Europa, Asia și Africa.

Președinte de juriu la concursurile internaționale din San Bartolomeo, Valtidone, Lamporecchio, Taurisano-Italia și membru al juriului la Roma, Voghera, Cantu, Barletta, Foggia, Grottamare, Orvieto, Iași, București.

Stanislav Bogunia (născut în 1949 în Karvina, Republica Cehă) a studiat compoziția, dirijatul și pianul în Ostrava și Praga. Este unul dintre cei mai renumiți dirijori din Republica Cehă, din 1988 fiind colaborator permanent  al  Corului Radio din Praga, iar din 1992 și invitat permanent  al Orchestrei Simfonice Radio din Praga. Cariera sa de concerte la  dus în întreaga Europă, din Portugalia în Rusia, dar și din America de Sud în Japonia, unde este prezent în sute de recitaluri în ultimii 20 de ani.

În calitate de pianist în Duo a înregistrat pe CD  toate sonatele de vioară de W.A. Mozart și toate lucrările pentru violoncel și pian de L. van Beethoven .

Este lector la Academia de Muzică din Praga, la catedra de pian și dirijat orchestra.