În vreme ce tecucenii aşteaptă reabilitarea străzilor, administraţia risipeşte banii prin tribunale

 

Astăzi, 27 iunie 2019, în şedinţa Consiliului local Tecuci este supus aprobării un contract de reprezentare juridică în litigiile privind proiectul Școala Prietena Ta.

Valoarea contractului este de 7.200 lei pentru consultanță juridică, redactare acțiune, răspuns întâmpinare, concluzii scrise și etapă scrisă şi reprezentare juridică pentru etapă procesuală a fondului. Pentru eventualele căi de atac onorariul stabilit pentru etapa procesuală a fondului va fi în cuantum de 50%.

Într-o adresă înaintată primarului, consilierul personal al acestuia, Constantin Grosu, spune că în urma unor opinii divergente existente, apărute între PFA Zamfir Florin Ioan şi echipa proiectului Școala Prietena Ta, dl. Zamfir Ioan Florin a luat o serie de inițiative care contravin contractului de consultanță.

„În data de 27 mai 2019, fără a avea acordul Beneficiarului proiectului, dl. Zamfir a inițiat convocarea unei așa-zise Conferințe de presă cu privire la activitățile proiectului. Au fost invitați să ia parte consilieri locali, reprezentanți ai partidelor politice, reprezentanți ai presei şi comunicatori din mediul on-line”, scrie Constantin Grosu.

Acelaşi consilier al primarului aminteşte că „O parte contractantă nu are dreptul, fără acordul scris al celeilalte părți de a utiliza informaţiile şi documentele obținute sau la care are acces în perioada de derulare a contractului, în alt scop decât acela de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale”.

Consilierul consideră că în alegațiile susținute în fața participanților, acesta a adus acuze grave și a făcut afirmații defăimătoare cu privire la UAT Municipiul Tecuci, Primarul Municipiului Tecuci angajați ai Primăriei. A fost invocată intenția de constituire a unui grup infracțional organizat pentru fraudarea fondurilor europene.

„În plus dl. Zamfir a amenințat cu sesizarea DIICOT în legătură cu presupusele ilegalități”, mai scrie consilierul Grosu.

Primarul Hurdubae spune la rândul său: „Considerăm că aceste acuze grave aduse instituției, în spațiul public de un colaborator al instituției, a adus serioase prejudicii de imagine autorităților administrației publice locale, ce pot avea ca rezultat respingerea cererilor de finanțare din fonduri europene formulate de către UAT Municipiul Tecuci”.

În vreme ce contribuabilii credeau că primarul şi consilierii săi sunt preocupaţi de reabilitarea străzilor din municipiu, iată cum aceştia se hârâie prin gardul Justiţiei cu colaboratorii.

Într-adevăr, datele din contracte nu trebuie făcute publice. Nu e treaba tecucenilor ce face Primăria cu banii.

La acest moment nu se cunoaşte care este principalul motiv pentru acţionarea în judecată a colaboratorului UAT Tecuci. Că datele din caietul de sarcini nu se pupă cu achiziţia, că a făcut acest lucru public, sau că acesta a făcut plângere la DIICOT?