Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi. Reorganizarea societăţilor tecucene a generat pierderi chiar din primul an

 

Prin Hotărârea nr. 54, din 13 mai 2019, a Consiliului local Tecuci a fost aprobat Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 la societatea Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi SRL Tecuci.

În şedinţă, consilierul local Vasile Diaconu a cerut câteva lămuriri referitoare la activitatea societăţii conduse de Daniel Grosu.

„Anul trecut am avut venituri de 5.805 propuse, acum ne propunem 6.118. Veniturile realizate în 2018 au fost 5.015, cheltuielile pe 2018 au fost 5.044, deci s-a încheiat anul cu pierdere. Am văzut că plăţile restante au crescut şi au ajuns la 378 mii lei. Programul de investiţii pentru acest an este zero. Anul trecut personalul prognozat era 131 iar anul acesta 116. Consideraţi că este realizabil această propunere şi de ce plăţile restante au crescut?”, a întrebat consilierul Vasile Diaconu.

Reamintim cititorilor că începând cu 28 februarie 2018 societăţii Administrarea Cimitirelor i-au fost adăugate şi alte activităţi, precum ecarisajul, zonele verzi sau combaterea insectelor.

„Pentru anul 2018 ţinem cont că trei luni de zile nu au fost încadrate în bugetul anului 2018. Propriu-zis funcţionarea societăţii a început cu data de 28 aprilie 2018. De acolo se află acea diferenţă. Acele 378 mii sunt dividende pe care nu am reuşit să le achităm”, a replicat directorul Daniel Grosu.

Aşadar, veniturile realizate au fost mai mici decât cele prognozate fiindcă trei luni nu au fost încadrate în bugetul anului 2018. De asemeni, nici cheltuielile nu au fost încadrate, lucru care înseamnă că anul a fost încheiat oricum cu pierderi. La pierderi se mai adaugă şi restanţa, deloc neglijabilă, a dividendelor.

Rămâne de neînţeles unde au fost încadrate veniturile şi cheltuielile din primele trei luni ale anului 2018, plus luna aprilie. Evidenţa intrărilor şi ieşirilor a fost ţinută pe caiet?