De la 1 iulie au crescut tarifele la apă şi canalizare

 

Joi, 27 iunie 2019, în şedinţa Consiliului local Tecuci au fost aprobate noile tarife la apă şi canalizare, tarife cerute cu insistenţă de Apă Canal Galaţi. Pentru creşterea tarifelor au votat consilierii PSD, UNPR şi Independent. S-au abţinut consilierii PMP. Împotriva creşterii tarifelor au votat consilierii PNL şi ALDE.

În strategia iniţială de tarifare, Apă Canal Galaţi avea propusă pentru anul 2019 o stagnare la preţul apei şi o creştere de 3 %  la tariful de canalizare.

Chiar după alegerile europarlamentare, Apă Canal Galaţi a prezentat o nouă strategie de tarifare. Este posibil ca această strategie să fi fost cunoscută încă înainte de alegeri, dar nu a fost dezvăluită din motive evidente.

Strategia revizuită de tarifare a fost aprobată, iar prin aceasta tariful la apă a crescut cu 3 %, iar tariful la canalizare cu 19 %.

Se menţin în continuare previziuni de creştere ale tarifelor, între 1 – 7,50 % la apă şi 3,50 – 18 % la canalizare, pentru următorii patru ani.

Dat fiindcă prin creşterea aprobată a fost creat un precedent, este posibil ca pe viitor Apă Canal Galaţi să urmeze aceeaşi strategie de modificare a propriei strategii, lucru care va conduce la creşteri ale tarifelor mai mari decât cele preconizate.

Evoluţia tarifelor în lei, fără TVA, se află în tabelul următor: