Cod Galben. Vijelii, grindină şi cantităţi însemnate de apă

 

Agenţia Naţională de meteorologie a emis o avertizare meteorologică de Cod Galben valabilă astăzi, 2 iulie, între orele 12 – 23.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări temporar puternice ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

 Miercuri, 3 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

În perioada 2 – 4 iulie, se vor menţine fenomenele de disconfort termic accentuat și caniculă, precum şi manifestările de instabilitate atmosferică.