Administraţia PSD. Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Penalităţi din 2014 la taxa de habitat

 

Mai mulţi tecuceni au primit plicuri cu penalităţi din anii 2014 şi 2015 privitor la taxa de habitat. Aceasta după ce Curtea de Conturi a stabilit că plata taxei de habitat la Tecuci după 30 septembrie este purtătoare de penalităţi.

 Măsura este bizară ţinând cont de faptul că la început de an datoriile fiscale mai mici de 40 de lei sunt şterse. Administraţia şterge datorii de 40 lei, dar trimite somaţii pentru plata unor penalităţi de 6 lei.

În acelaşi timp, prin Hotărârea nr. 206, din 29 septembrie 2017, administraţia PSD a şters datorii de 1.134.249,90 lei către bugetul local.

„Persoanele juridice menţionate în proiectul de HCL îndeplinesc condiţiile de anulare a creanţelor fiscale, inclusiv creanţele cu taxa de habitat, energia şi apa, datorate bugetului local Tecuci, în valoare totală de 1.134.249,90 lei”, scria în expunerea de motive primarul Hurdubae.

Peste 11,3 miliarde lei vechi au dispărut astfel din evidenţele contabile ale Primăriei Tecuci. Persoanele juridice cărora le-au fost şterse datoriile şi-au deschis alte firme, unele dintre ele având contracte bănoase cu actuala administraţie.

În vremea aceasta tecucenii sunt somaţi chiar şi pentru 6,11 lei. Unde este echitatea?

 

One thought on “Administraţia PSD. Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Penalităţi din 2014 la taxa de habitat

  1. Penalizeaza si persoanele fizice care au dovedid cu acte ca nu locuiesc in Romania si totusi le vin acele plicuri.

Comments are closed.