Investiţiile Primăriei sub semnul întrebării. Cât a costat gardul de la Profiriu

 

Vineri, 14 iunie 2019, semnalam faptul că la intersecţia străzilor Elena Doamna, Nicoreşti şi Tudor Pamfile, vizavi de Statuia Cercetaşului, a început să răsară un gard.

Ne întrebam atunci cât va costa acel gard şi atrăgeam atenţia că astfel de garduri vor mai apărea fiindcă cineva trebuie să mănânce o pâine din banii contribuabililor tecuceni.

Ieri, 18 iulie, Primăria Tecuci a anunţat o dezbatere publică privind Rectificarea bugetară pentru semestrul al II-lea. Din Anexa 3, ataşată proiectului supus dezbaterii, aflăm cât a costat gardul montat la Profiriu şi cât va costa un alt gard care va fi instalat în intersecţia de la Telekom.

Conform anexei, în semestrul I 2019 a fost construit un „Gard protecţie pietoni” în intersecţia de la Profiriu, în valoare de 100 mii lei. Asta înseamnă 100.000 lei, sau 1 miliard de lei vechi.

Potrivit aceleiaşi anexe, în semestrul II 2019 va fi montat un „Gard protecţie pietoni” în sensul giratoriu aflat la intersecţia străzilor 1 Decembrie 1918, Bd. Victoriei şi Ion Petrovici. Pentru acest gard se va plăti 5 mii lei în acest an şi 95 mii lei în anul 2020. La final gardul va costa tot 100 mii lei, respectiv 1 miliard de lei vechi.

Cine a văzut gardul de la Profiriu se va întreba cum de a costat 1 miliard de lei vechi. Sperăm că la această întrebare ne va răspunde administraţia PSD din Tecuci.