Un Comunicat al Primăriei infirmă preţul gardului de la Profiriu, sumă declarată de Direcţia Economică din aceeaşi instituţie

 

Miercuri, 17 iulie 2019, Primăria Tecuci a anunţat o Dezbatere Publică privind Rectificare Buget de venituri şi cheltuieli pe anul 2019. Anunţul a fost făcut pe site-ul propriu.

O dată cu anunţul a fost publicat şi proiectul supus dezbaterii. Acest proiect poate fi consultat AICI.

În Anexa 3, la pagina 57 a proiectului, găsim „Obiective (proiecte) de investiţii noi”, „Gard protecţie pietoni la sensul giratoriu str. 1 Decembrie 1918 – Blv. Victoriei – Ion Petrovici – intersecţie Profiriu” şi costul de 100 mii lei, adică un miliard de lei vechi.

Dat fiindcă străzile 1 Decembrie 1918, Bd. Victoriei şi Ion Petrovici nu se intersectează la Profiriu ci la Telekom, din proiectul Primăriei Tecuci rezultă că este vorba despre două intersecţii, cea de la Telekom şi cea de la Profiriu. În acelaşi timp, sumele trecute în proiect nu lasă loc îndoielii.

Într-un comunicat publicat astăzi, 23 iulie, Primăria Tecuci ne asigură că achiziția materialelor necesare, în valoare de 19.000 lei pentru gardul de la Profiriu, a fost făcută prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice iar manopera a fost asigurată de muncitorii angajați în cadrul Direcției Servicii Publice.

Comunicatul Primăriei nu explică valoarea de 100 mii lei a gardurilor, valoare trecută în Raportul de specialitate întocmit de Direcţia Generală Economică, Investiţii, Achiziţii la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului, la pagina 57 a proiectului.

Redăm în continuare, integral, comunicatul Primăriei Tecuci.

Gardul de protecție de la Profiriu – Dezinformări și informații eronate

„Ca urmarea a apariției în spațiul public a unor dezinformări în legătură cu banii cheltuiți pentru realizarea unor garduri de protecție care să crească gradul de siguranță rutieră, considerăm necesară comunicarea unor clarificări asupra acestui subiect.

Prin adresa venită din partea Poliției municipale Tecuci – Biroul rutier, înregistrată cu nr. 4473/ 19.01.2019 la Registratura municipiului Tecuci, a fost supusă atenției administrației locale necesitatea implementării unor măsuri pentru fluidizarea traficului și creșterea siguranței circulației pe drumurile publice.

Solicitările Biroului rutier aveau ca obiect mutarea trecerii de pietoni de pe strada Nicorești cu cca.30 de metri față de intersecția cu str. Vasile Alecsandri precum și montarea în zona intersecțiilor a unor garduri de protecție care să asigure  dirijarea și protecția pietonilor.

În baza acestei adrese, Direcția Servicii Publice din Primăria municipiului Tecuci a solicitat alocarea de fonduri pentru asigurarea punerii în practică a acestor recomandări.

Banii alocați au fost destinați doar achiziționării materialelor necesare confecționării și montării gardurilor de protecție, manopera fiind asigurată de muncitorii angajați în cadrul Direcției Servicii Publice. Achiziția materialelor necesare în valoarea de 19.000 lei a fost făcută prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

În concluzie, nu a fost deschisă <o nouă afacere pe banii contribuabililor>.

Propagarea confuziei între lucrărilor realizate la Profiriu cu obiectivul de investiții  multianual:

Gard protecție pietoni la sensul giratoriu str. 1 Decembrie 1918 – Bd. Victoriei – Ion Petrovici nu aduce beneficii cetățenilor municipiului Tecuci.

Benefică pentru cetățeni este o informare corectă precum și participarea activă, cu idei, propuneri, inițiative care să contribuie la îmbunătățirea actului administrativ.

În acest sens, sunteți așteptați joi, 8 august 2019, ora 15, la dezbaterea publică pe tema rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019.

Serviciul Comunicare Registratură”

În loc de concluzii

Dacă dv. aţi înţeles ceva din comunicatul emis de Serviciul Comunicare din Primăria Tecuci, vă rugăm să ne înştiinţaţi şi pe noi!

 

3 thoughts on “Un Comunicat al Primăriei infirmă preţul gardului de la Profiriu, sumă declarată de Direcţia Economică din aceeaşi instituţie

  1. In primarul rand exprimarea ,,o nouă afacere pe banii contribuabililor,, nu este exprimare demna de institutie publica. De altfel am mai vazut si alte exprimari din categoria Lascarov pe site-ul Primariei Tecuci ceea ce demonstreaza inca odata ca functioanarii au fost anagajati strict pe pile, spagi si partid, acestia avand un nivel de pregatire foarte redus chiar spre zero.

  2. Imi place ce se face. Parcari NU, asfaltari NU, gauri cat cuprinde, daaaaar vopsim trecerile si facem garduri. Niste nemernici. Politia locala a devenit un fel de taxatori, de parcagii. O mizerie de conducere a municipiului. O sa fiti taxat la alegeri, Grav.

Comments are closed.