Penibil până la capăt. După trei ani de administraţie Hurdubae, primarul dă vina pe administraţia precedentă

 

Cu gândul la alegerile locale care vor veni, Hurdubae s-a gândit să-și facă puţină campanie electorală.

Astfel, zilele trecute a dat ordin să se organizeze o Adunare generală a Asociației de proprietari nr. 9, aici fiind vizați cetățenii din Zona industrială. Datorită faptului că populația este numeroasă au gândit ca ședința să aibă loc la Școala „Iorgu Iordanˮ din Zonă.

Public numeros, care a apucat locuri în clasă, care stătea pe hol.

Hurdubae a fost asistat de funcționar Cristina Antohe, pe care a prezentat-o ca șef birou la UIES (adică Urmăriri, Încasări, Executări Silite) din cadrul Primăriei Tecuci.

Toate bune și frumoase până C.C. Hurdubae şi-a început monologul. Omul a încercat din răsputeri să paseze vina dublării taxei de salubritate către altă administrație. S-a vociferat în sală iar cei de pe hol au început să-l trateze cu spatele, făcând pași, socotind că atât merită.

Din sală se ridică un locatar al Zonei industriale pentru a adresa întrebări funcționarului public cu ani vechime în administrație. Nu era altul decât Angelu Hulea.

„Păi domnul primar, pe dumneata te înțeleg că nu știi, dar profesionista pe care ai adus-o cum să nu știe? Eu am trei mandate de consilier, județean și local, poate să se fi prins și de mine ceva administrație. Domnule primar și doamnă Antohe, vă rog să-mi spuneți care este diferența între impozit și taxă?ˮ, a întrebat Angelu Hulea.

Pauză fără răspuns.

„Din păcate, trebuie să vă ofer tot eu răspunsul. Impozitul se aplică pe proprietate și este purtător de majorări iar taxa se aplică pe serviciu și nu este purtătoare de majorări.

Acum vă întreb: Taxa de habitat este purtătoare de majorări? De ce ați emis decizii la oameni cu majorări la taxa de habitat dacă nu este purtătoare de majorări conform legii?ˮ continuă Angelu Hulea.

S-a răspuns că așa le-a zis Curtea de conturi, iar Hulea a replicat: „Serios? Dar Curtea de conturi v-a verificat pe voi, nu pe noi, cetățenii. Nu vă este rușine să mințiți populația și să dezinformați?ˮ.

Practic, Hurdubae a plecat să mai toarne niște minciuni populației, alături de o șefă de la Taxe-impozite, iar Angelu Hulea i-a pus la respect.

Lumea râdea de penibilitatea celor doi din Primărie care nu stăpânesc litera legii și de propriile gogoși electorale îndrugate, găsind de cuviință să bage adânc mâna în buzunarul contribuabililor, să-i stoarcă la maxim pentru a-şi satisface salariile cu multe zerouri.

Hurdubae și Antohe au dorit să fie vedetele serii. Şi au reuşit!

 

One thought on “Penibil până la capăt. După trei ani de administraţie Hurdubae, primarul dă vina pe administraţia precedentă

  1. Am inteles ca era vorba despre asociatiile de proprietari .De ce nu a intrebat cineva ,cum se calculeaza la Tecuci cheltuieli pe spatiul locuibil daca nu se da caldura ,apa calda ,curatenie ,nici-un fel de serviciu ? Pentru opt ore de munca /luna platim casier sa imparta o factura pentru energie electrica consumata pe scara si 360 lei intretinere lift ! Raspunsul unor cunoscatori : asa prevede legea ! Legea este impotriva proprietarilor ?

Comments are closed.