Efectul scăderii taxelor în România. Bogații devin mai bogați, săracii rămân săraci

 

Taxele mai mici aduc în România diferențe mai mari între săraci și bogați. În loc să îi ajute pe cetățenii vulnerabili să trăiască mai bine, scăderea TVA și reducerea impozitului au venit mai degrabă în sprijinul celor cu venituri mai mari.

Un studiu al Băncii Mondiale arată că măsurile adoptate de Guvern au dus la adâncirea inegalității între clasele sociale.

Românii o duc în continuare greu, în ciuda creșterii salariului minim și a scăderii anumitor taxe

Studiul Băncii Mondiale arată că scăderea TVA la 19 % și a impozitului pe venit de la 16 la 10 % i-a făcut pe cei bogați și mai bogați, pentru că ei sunt cei care câștigă și consumă mai mult și a dus la adâncirea diferenței între săraci și bogați.

Asta în condițiile în care, conform Eurostat, România este oricum a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, scrie digi24.ro.

 

Citeşte în continuare…

One thought on “Efectul scăderii taxelor în România. Bogații devin mai bogați, săracii rămân săraci

  1. In Romania se traieste prost dintr-o multime de alte motive, nu din cauza taxelor. In primul rand indiferent de marimea taxelor banii publici se fura in draci. Cred ca asta ar fi problema de rezolvat. In al doilea rand – taxarea muncii este f ridicata in Ro.
    Si , nu in ultimul rand, nu mai vrea nimeni sa munceasca…

Comments are closed.