Sute de amenzi date şi zeci de permise reţinute într-o acţiune a Politiei Rutiere

 

În perioada 9 – 11 august 2019, polițiștii rutieri din Inspectoratul de Poliție Județean Galați au desfășurat activități specifice în cadrul unui Plan de Acțiune derulat la nivel național, pe linia prevenirii și combaterii încălcării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 563 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ 189.000 lei.

Au fost depistați 20 de conducători auto care au depășit viteza cu mai mult de 50 km/h față de limita impusă pe sectorul de drum pe care au circulat, acestora fiindu-le reținute permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 90 de zile.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, în cazul uneia dintre ele fiind vorba despre un bărbat, de 47 de ani, din județul Constanța, care a fost depistat conducând autoturismul, pe D.N. 25, în localitatea Piscu, cu viteza de 85 km/h și care a prezentat la testarea alcoolscopică valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La acțiune au fost folosite autospecialele din dotarea IPJ Galați, prevăzute cu aparatură video – radar de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum și două pistoale radar TruCam.

 

One thought on “Sute de amenzi date şi zeci de permise reţinute într-o acţiune a Politiei Rutiere

  1. “Fluidizare circulatie” nu stie militia romana sa faca. Doar sa stea cu radaru’. Intre Tecuci si Matca se circula ca pe timp de razboi.

Comments are closed.