Cam atât cu colectarea selectivă la Tecuci

 

Campania de informare a cetăţenilor privind colectarea selectivă a deşeurilor menajere se pare că a ajuns într-o fundătură la Tecuci.

Chiar dacă municipalitatea a încercat să îi convingă pe tecuceni de avantajele colectării selective, aceste avantaje nu s-au concretizat.  

Pe de altă parte, în şedinţele Consiliului local Tecuci, unul dintre consilierii locali apropiaţi administraţiei locale a atras atenţia în multe rânduri asupra unor afaceri care se derulează în urma colectării selective.

Strigătul surd al consilierului a fost marginalizat de administraţia Hurdubae, însă a ajuns la urechile plătitorilor de taxe de salubrizare. Aceştia s-au întrebat de ce nu scade această taxă, deşi urmează întocmai instrucţiunile Primăriei privind colectarea selectivă.

În urmă cu câteva luni, unul dintre punctele de colectare a deşeurilor menajere din Tecuci promitea un viitor strălucit colectării selective.

Lângă intrare, în afara spaţiului împrejmuit, se aflau două containere, unul pentru hârtie şi carton, celălalt pentru plastic. Locuitorii nu aveau nici o problemă în a arunca plasticul la plastic şi cartoanele în containerul aferent.

Astăzi, toate containerele se află în aceeaşi incintă. Datorită iluminării slabe a locului respectiv, seara este greu de distins care dintre ele este pentru plastic, care pentru carton şi care pentru altceva. Acest fapt face ca deşeurile să fie aruncate claie peste grămadă cu speranţa că cineva, pe timp de zi, va descurca acest amalgam (foto).

Cât priveşte viitorul colectării selective, acesta pare a fi unul sumbru la Tecuci. Atâta timp cât efortul cetăţenilor nu se observă în factura emisă de compania de salubritate colectarea selectivă va fi o amintire.

Este interesant faptul că se găsesc bani pentru achiziţia unor camere de supraveghere destinate acestor puncte de colectare a deşeurilor menajere, dar nu se găsesc pentru acordarea de facilităţi celor care colectează selectiv.