Bani publici cu dedicaţie. Două firme, o singură adresă

 

În data de 22 aprilie 2019, Primăria Tecuci a achiziţionat „Formare în domeniul prevenirii și combaterii corupției” de la SC Administer Plus SRL.

Achiziţia a fost făcută prin SICAP, iar valoarea acesteia a fost de 36.750 lei fără TVA, respectiv 43.732 lei cu TVA, sau 437,32 milioane lei vechi.

Astfel, Primăria a achiziţionat „Servicii de formare în domeniile etică, integritate, conflictul de interese, prevenirea neregulilor și fraudei”.

Pachetul a cuprins activități de formare, testare, certificare, sala de curs, materiale de curs, pauze de lucru, servicii hoteliere – 3 zile şi 2 nopți de cazare.

Costul a fost de 1.050 lei / persoană, pentru un număr de 35 persoane participante la această formare profesională. Banii au fost plătiţi din fonduri europene şi de la bugetul local.

Interesant rămâne şi faptul că SC Administer Plus SRL are aceeaşi adresă ca şi SC Public Research SRL, respectiv str. Davideşti 2B E, sector 5, Bucureşti.

Recent, Curtea de conturi a obligat Primăria Tecuci să recupereze suma de 30.000 lei de la Public Research, bani achitaţi pentru „Sistemul de control intern managerial la nivelul UAT Tecuci”. Se pare că banii au fost încasaţi fără ca Primăria să primească ceva în schimb.