Trafic de persoane la Tecuci

 

În data de 31 august 2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A.A.A., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În fapt s-a reținut că în perioada decembrie 2018 – august 2019, inculpatul A.A.A., prin inducere în eroare și constrângere, a recrutat o persoană de sex feminin pe care a transportat-o și adăpostit-o în diferite apartamente închiriate în regim hotelier din municipiul Bacău și Tecuci, județul Galați, precum și în alte locații, în scopul exploatării acesteia prin obligare la practicarea prostituției.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că, inculpatul îi stabilea victimei programul de lucru, obținând din exploatarea acesteia aproximativ 1.000 euro / săptămână. În situația în care aceasta dorea sa iasă de sub autoritatea inculpatului, era constrânsă prin acte de violență să-și continue activitatea.

Sumele de bani obținute din exploatarea sexuală a persoanei vătămate erau folosite de către inculpat la jocuri de noroc sau alte activități (aproximativ 16.000 de euro).

Cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare, la locuința inculpatului a fost identificată persoana vătămată.

Sâmbătă, 31 august 2019, Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpatului A.A.A. pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Bacău, precum și din cadrul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.