Bani irosiţi în procesele pierdute de Primărie

 

În şedinţa extraordinară din 19 august a Consiliului local Tecuci a existat o discuţie pe marginea proceselor pierdute de Primărie, precum şi cuantumul sumelor care ar trebuie plătite în astfel de cazuri.

„Aveţi referatul 33222 prin care se solicită de către Serviciul contencios suma de 76.229 lei cheltuielilor de judecată conform deciziilor definitive. La ce?”, a întrebat consilierul Petru Papuc.

„Suntem obligaţi ca să păstrăm o anumită sumă de bani pentru eventualele procese pe care le putem pierde şi atunci cheltuielile de judecată cad în sarcina noastră. Eu zic că orice serviciu, aşa cum au făcut cei de la juridic, şi-a previzionat pentru viitor o anumită sumă de bani pentru aceste cheltuieli. Este posibil să nu-i consumăm, atunci vom mai face o rectificare şi vom lua banii de acolo şi o să-i ducem în altă parte”, a fost replica primarului Hurdubae.

Din păcate, pentru contribuabilii tecuceni şi starea deplorabilă a străzilor din municipiu, lucrurile nu stau chiar aşa. Serviciul contencios a solicitat suma de 76.229 lei pentru acoperirea „cheltuielilor de judecată conform deciziilor definitive”.

Dacă deciziile de judecată definitive impun plata acestei sume, nu mai poate fi vorba despre a lua aceşti bani de acolo şi a-i duce în altă parte. Definitiv nu înseamnă „este posibil”. Nu într-o sală de judecată.