Tecuciul şi tecucenii nu merită nimic. Aceasta pare a fi părerea lui Hurdubae

 

Prima atestare documentară a localităţii Tecuci a fost făcută în data de 1 septembrie 1435. Aşadar, oraşul Tecuci a împlinit în această lună o frumoasă vârstă, 584 de ani de existenţă.

Vă mai amintiţi perioada anilor 2006 – 2011 când, pe vremea primarului Finkelstain, se organizau Zilele municipiului Tecuci la început de septembrie, când centrul urbei avea amplasată o scenă în faţa Casei de cultură pentru a marca evenimentul? Cred că vă amintiţi.

A urmat perioada 2013 – 2016, în timpul mandatului Ţuchel, când Zilele Tecuciului au fost serbate de patronul spiritual al municipiului, Sf. Gheorghe, în luna aprilie. Erau două – trei zile de sărbătoare a municipiului, prin diverse activităţi culturale. Iar pe 1 septembrie toate unităţile de cultură din oraş – Bibliotecă, Muzeu şi Casa de cultură desfăşurau acţiuni menite să ne reamintească trecutul şi prezentul. Centrul urbei era plin de tarabe, jocuri distractive, ş.a.

Existau bani meniţi pentru a marca aceste evenimente şi, în acelaşi timp, se realiza ceva în oraş.

Toate comunele din jurul Tecuciului au marcat ieri, ori lunile trecute, zilele localităţii. Toate, din bugetul lor micuţ, au reuşit să  realizeze evenimente culturale, sportive şi educative, iar pe scene au adus artişti.

La Tecuci nu se organizează nimic pentru a marca zilele Municipiului. Nici de Sf. Gheorghe, nici de atestarea documentară. Chiar dacă au tot majorat taxe şi impozite, banii nu sunt suficienţi ori sunt redirecţionaţi aiurea.

După trei ani de administraţie, fiecare cetăţean poate constata cât de eficientă este această conducere, pe toate planurile: al investiţiilor, al comunicării, al acţiunilor culturale, celor sportive, în cadrul educaţiei… În toate!

Competenţa e în tot şi-n toate. Halal administraţie!