Hurdubae şi alaiul au stat la Muzeu cât a plouat, neinteresându-i problemele cotidiene

 

E toamnă. Să anunţe cineva şi administraţia locală. Poate nu ştiu sau nu vor să se despartă încă de anotimpul concediilor petrecute prin tărâmuri magice ale străinătăţii.

De obicei, aici, pe meleaguri natale este timpul schimbării, ploile aşteptate şi prognozate au sosit după vremea secetoasă.

 Conducerea oraşului nu a auzit astăzi strigătul localnicilor ori poate nu a vrut să audă disperarea celor care nu puteau să-şi mişte maşinile de noroaie pentru a purcede la muncă, nu a vrut să vadă cum în secolul nostru mamele îşi duceau copiii la unităţile de învăţământ cu cizme de cauciuc sau pungi în picioare pentru a traversa apa şi nămolul acumulat.

În schimb, această conducere a participat la un eveniment cultural la Muzeu, era mai importantă lansarea unei cărţi decât ţipătul comunităţii locale.

 La îndemnul purtătoarei de vorbe a primarului, Daniela Ignat, care numai scopul funcţiei nu-l exercită, au venit la Muzeu următorii culpabili ai dezastruaselor străzi problematice din Tecuci: Hurdubae şi unul din consilierii personali, Jan Vraciu – navetist la Focşani; arhitectul şef al urbei, Vasilică Crăciun – navetist la Galaţi;  şef birou Cadastru şi Drumuri, Gabriela Tudor şi şef serviciu Registratură, Cătălina Codău.

După două ore de la începerea evenimentului cultural şi-a făcut apariţia şi Florin Tîrziman, responsabil cu protocolul Primăriei.

 Toţi cei enumeraţi  împreună cu directoarele de la Asistenţa Socială, Bibliotecă şi Casa de cultură însoţite de alţi funcţionari ai acestor instituţii au petrecut  puţin peste două ore din program la Muzeu. În timpul programului de lucru. Şi toţi îşi priveau insistent telefonul sau ceasul deoarece se făcuse ora 14 şi terminau ziua de muncă.

În acest timp, contribuabilii tecuceni ţipau de furie că nu interesează pe nimeni străzile noroioase din care nu pot răzbi.

Aceasta este o lecţie pe care ar trebui să o înveţe oricine: aveţi grijă cărui venetic îi acordaţi  încrederea şi girul la viitoarele alegeri locale!