Proiectul Edward – Ziua Europeană fără persoane decedate în accidentele rutiere

 

Joi, 26 septembrie 2019, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați au informat participanții la trafic despre consecințele grave ale excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice ori ale substanțelor psihoactive sau nepurtarea centurii de siguranță.

S-a acţionat pe raza municipiului Galați, a municipiului Tecuci, Drumului Național 25, Drumului Național 26, orașului Târgu Bujor și orașului Berești.

Timp de 8 ore, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Galați au  informat participanții la trafic cu privire la interdicțiile prevăzută de noul cadru legislativ, OUG 11/2019, atât prin activități punctuale cât și cu ocazia exercitării de către polițiștii rutieri a atribuțiilor de supraveghere, îndrumare și control a respectării normelor de circulație pe drumurile publice.

Campania națională de educație rutieră „Alege viața” este destinată conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

În scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice, a fost promovat proiectul Edward – Ziua Europeană fără persoane decedate în accidentele rutiere.