Val de conducători auto aflaţi sub influenţa alcoolului. Unul dintre ei a ajuns cu autoutilitara în gard

 

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, în jurul orei 11.55, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au depistat la volanul unui autoturism care circula pe strada Ştefan Petică, din municipiul Tecuci, un bărbat de 41 de ani, din comuna Ivești, aflat sub influența alcoolului.

Întrucât aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeaşi zi, la ora 23.45, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că un tânăr de 23 de ani a condus o autoutilitară pe un drum public din comuna Ghidigeni și a pierdut controlul direcției, oprindu-se într-un gard.

La fața locului, polițiștii au constatat că tânărul se afla sub influența alcoolului, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, acesta este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Astăzi, 30 septembrie, în jurul orei 00.30, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești a efectuat semnal de oprire pentru un autoturism care circula pe raza comunei Piscu.

Întrucât conducătorul auto a ignorant aceste semnale, continuându-și deplasarea, polițiștii au urmărit autoturismul și, după scurt timp, l-au oprit pe strada Haiduc Goga, din aceeași localitate.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, de 37 de ani, posesor de permis auto, dar care emana halenă alcoolică. Fiind testat alcoolscopic, a prezentat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul este cercetat acum pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.