Program de colectare selectiva a deşeurilor în şcoli

 

Primăriile vor fi obligate să finanțeze, direct sau prin intermediul firmelor de salubritate cu care au contract, dotarea școlilor cu pubele colorate și inscripționate corespunzător, în vederea colectării selective a deșeurilor din aceste instituții de învățământ. Decizia a fost luată miercuri, 2 octombrie 2019, în Parlament.

Proiectul legislativ a fost inițiat de opoziție, dar a fost susținut de toate partidele și de Guvern. Actul normativ a fost adoptat prin vot final de către Camera Deputaților. Urmează ca legea să fie promulgată de către președintele Klaus Iohannis, pentru a intra în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Inițiatorii spun că „în fiecare sală de clasă, în laboratoarele, cancelariile, cabinetele, bibliotecile și sălile de sport ar urma să existe coșuri de gunoi colorate pentru deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de metal (aluminiu) / plastic și deșeuri de sticlă pentru colectarea adecvată a acestora în urma activităților desfășurate de elevi și / sau profesori”, scrie edupedu.ro.

 

Citeşte în continuare…