Tecuciul are voci. Trei soliste de la Soul Music Art în finala Festivalului „Aurelian Andreescu”

 

Luni, 7 octombrie, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București a avut loc preselecţia pentru Festivalul-concurs de muzică ușoară pentru adolescenți „Aurelian Andreescu”.

La evenimentul deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, aflat la ediția cu numărul XXI, s-au calificat 16 soliști. Dintre aceștia trei sunt de la Școala de Canto Soul Music Art, coordonată de renumitul profesor Dragoș Gheorghiu, care are filiale la Vaslui, Huși și Tecuci.

Cele trei talentate soliste calificate sunt: Denisa Simion, 15 ani, din Bârlad, Ada Maria Chicoș, 16 ani, din Tecuci și Lavinia Angheluță, 17 ani, din Balăbăneşti (jud. Galați).

„Toate sunt bune, valoroase. Am avut și am mare încredere în ele. Mă bucură nespus faptul că s-au calificat și ne dorim nespus să facă o figură cât mai frumoasă și la marea finală din 7 – 8 noiembrie”, a declarat Dragoș Gheorghiu pentru Gazeta de Vaslui.

 Concursul de muzică ușoară „Aurelian Andreescu” este organizat în memoria inegalabilului interpret, urmărind afirmarea şi stimularea valorilor autentice în vederea lansării în lumea muzicii pop româneşti, precum şi readucerea în atenţia interpreţilor a unora din cele mai valoroase creaţii ale compozitorilor de muzică uşoară tradiţională şi modernă.

Festivalul se desfăşoară cu acompaniament orchestral (live) cu Big-band-ul condus de Dan Dimitriu. Concursul este deschis tinerilor între 14 şi 25 de ani şi se desfăşoară în perioada 7 – 8 noiembrie 2019. Repertoriul pentru concurs va cuprinde două piese de muzică pop din care obligatoriu una va fi din repertoriul românesc. Juriul este compus din personalităţi de marcă ale muzicii pop româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, personalităţi culturale locale. Se vor acorda note de la 1 la 10.

Tecuciul are voci! Urăm succes concurentelor!