Primăria anunţă închiderea cu succes a unui proiect derulat cu fonduri europene

 

Primăria Tecuci se pregăteşte să închidă cu surle şi trâmbiţe un proiect derulat cu fonduri europene în municipiul nostru.

Valoarea totală a proiectului a fost de 285.234,04 lei din care: 242.448,93 lei din Fondul Social European – valoare nerambursabilă; 37.080,43 lei din bugetul naţional – valoare nerambursabilă 5.704,68 lei din fondurile bugetului local al municipiului Tecuci.

Proiectul a fost demarat în 24 august 2018 şi are ca dată de finalizare 24 octombrie 2019. Perioada de implementare a fost de 14 luni.

Pentru a marca închiderea acestui proiect Primăria a achiziţionat prin SICAP, sistemul electronic de achiziţii publice, „Publicare anunţ cu apariţie în data de 18.10.2019” la preţul de 1.000 lei fără TVA şi „Servicii organizare evenimente, conferinţe, coffe break” pentru 900 lei fără TVA. Suma totală este de 1.900 lei fără TVA, respectiv 2.261 lei cu TVA.

Proiectul SIPOCA 419, care se va închide, reprezintă „Cursuri de instruire anticorupție, integritate, promovarea eticii”, proiect finanțat din fonduri europene.

„Obiectivul specific al proiectului urmărește <Îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor unui număr de 35 de persoane, din cadrul UAT municipiul Tecuci, personal de conducere și de execuție din primărie și aleși locali, privind măsurile de prevenire a corupției și a standardelor de integritate>”, ne înştiinţa, în 26 august 2019, Primăria Tecuci.

Aşadar, Uniunea Europeană a dat peste 2,42 miliarde lei vechi tecucenilor pentru a-şi instrui funcţionarii în cursuri anticorupţie. Este vorba de aceeaşi Uniune Europeană despre care unii aşa-zişi formatori de opinie tecuceni urlau până mai ieri că nu ne poate spune ce să facem la noi acasă.

De la Guvern, pentru acest proiect, Tecuciul a primit 370,8 milioane lei vechi. Aşa dărnicie nu s-a mai văzut de mult!

Chiar dacă în ultimele 14 luni au fost atribuite contracte cu dedicaţie, sau au fost făcute angajări preferenţiale, nu a existat nici un autodenunţ. Acest lucru ne îndreptăţeşte să considerăm că proiectul anticorupţie a fost un eşec lamentabil. Cel mai răsunător caz este cel al mistificării dosarelor pentru atribuirea de locuinţe ANL, dar nu este singurul.

Nouă nu ne rămâne decât să află la ce le-a folosit tecucenilor aceste cursuri anticorupţie, în condiţiile în care nu s-a schimbat nimic.