Val de infracţiuni rutiere datorate consumului de alcool şi conducerii fără permis

 

Vineri, 1 noiembrie 2019, în jurul orei 18.40, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Oțelarilor din municipiul Galați, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat de 39 de ani, din comuna Piscu.

Cu ocazia controlului documentelor și a verificării în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul are permisul de conducere anulat, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Sâmbătă, 2 noiembrie, un bărbat de 36 de ani, din comuna Șendreni, a fost depistat de polițiști conducând autoturismul pe strada Primăriei, din localitate, deși avea permisul de conducere suspendat.

Mai mult, cu ocazia legitimării, bărbatul s-a prezentat sub o altă identitate, cu scopul de a induce în eroare polițiștii. Acesta este cercetat acum, atât pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cât și pentru fals privind identitatea.

Şapte bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 62 de ani, au fost surprinși de polițiști, în weekend, în timp ce conduceau autoturismul, pe raza județului Galați, deși se aflau sub influența alcoolului.

Aparatul etilotest a înregistrat valori de la 0,41 mg/l până la 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate cazurile șoferii fiind conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceste şapte cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.