„Între chin și amin”, film document în premieră la Tecuci

 

Între chin și amin este primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă. Filmul va fi difuzat vineri, 15 noiembrie, ora 19, la Ateneul din Tecuci.

„La această premieră pentru județul Galaţi vor fi în sală regizorul filmului, Toma Enache, o echipă de actori din distribuție și foști deținuți politici. Filmul este nerecomandat minorilor sub 15 ani pentru violența scenelor și a limbajului. Proiecţia are o singură reprezentație”, explică preşedintele Fundaţiei Pelin.

Fiica marelui fotbalist Gheorghe Hagi, Kira, face parte din grupul actorilor care joacă în film

 Lung-metrajul a fost filmat în șase săptămâni și îi are pe afiș, printe alții, pe Vali V. Popescu, Constantin Cotimanis, Ana Pârvu, Kira Hagi, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu.

„Premiera de gală a filmului <Între Chin și Amin> nu poate ocoli orașul Tecuci şi asta în pofida faptului că tecucenii (nu din vina lor) au uitat ce înseamnă normalitatea.

Cunoașterea istoriei noastre recente este importantă pentru noi și reprezintă primul pas pentru a ne putea înțelege prezentul și implicit pentru a ne putea pregăti pentru viitor. Prin urmare, vă invităm la acest film excepțional pentru a da împreună startul unui proiect educațional remarcabil”, mai spune Eugen Doru Pelin.