Supliciile cetăţenilor din Tecuci. Zonele de impozitare nu ţin cont de starea jalnică a trotuarelor – Foto

 

Prin Hotărârea nr. 272, din 27 decembrie 2017, s-au stabilit criteriile de zonare şi încadrare a străzilor din municipiul Tecuci în zone de impozitare.

Prin această hotărâre, contrar unei reguli de bun simţ, în Zona I de impozitare se poate încadra orice cartier al municipiului. Condiţiile sunt ca acel cartier să beneficieze de anumite facilităţi precum reţele de apă, canalizare şi de gaze, iluminat, stradă asfaltată, poziţia faţă de centru şi faţă de artera principală.

Situația utilităților la nivelul municipiului s-a schimbat radical în ultima perioadă o dată cu implementarea proiectelor de dezvoltare regională a infrastructurii de apă și apă uzată. Pentru realizarea unei impuneri pe baze clare a bunurilor imobile aflate pe raza muncipiului se impune stabilirea unor criterii de zonare adaptate atât legislației în vigoare cât și realităților din teren”, se arată în expunerea de motive ataşată proiectului.

Hotărârea nr. 272 nu menţionează nimic despre trotuare, dar nici despre starea căilor de acces dintre blocuri. Dacă la strada este ok, pare a nu fi problema Primăriei ce se întâmplă în spatele blocurilor sau modul cum se circulă pe trotuarele din faţa imobilelor.

În fotografiile de mai jos se pot vedea căile de acces dintre blocuri şi unele trotuare din municipiul Tecuci, surprinse ieri, 20 noiembrie 2019.