Tecuciul în imagini. Doar 7 % din km promişi au fost asfaltaţi

 

Cu o lungime totală a străzilor de 120 kilometri, municipiul Tecuci a avut nesperata şansă de a-şi vedea jumătate dintre aceste străzi asfaltate în actualul mandat.

„Am venit cu un proiect cu 60 de km de asfalt în patru ani. Pornim studiul şi proiectarea pentru primii 15 kilometri, cred că vor putea fi definitivaţi pe la finele lui 2017, pe finanţare europeană”, spunea C.C. Hurdubae în 12 octombrie 2016.

Afirmaţia primarului tecucean a fost făcută la trei luni după preluarea mandatului, conştient de resursele pe care le are la dispoziţie.

Astăzi, 23 noiembrie 2019, după aproape patru ani de administraţie PSD, au fost asfaltaţi doar 4,29 kilometri, dacă luăm în calcul şi finalizarea străzii Ana Ipătescu. Rata de realizare a celor 60 de kilometri promişi este de 7,15 %.

Cu aşa procent nu poţi accede nici măcar pe un post de măturător, însă edilul ne încredinţează că se face treabă şi speră la un nou mandat. (Şi preşedintele PSD Tecuci, senator Butunoi, a promis două mandate la rând o centură ocolitoare, dar rămânem cu promisiunea.)  

În condiţiile în care existau resurse financiare pentru asfaltarea celor 60 de kilometri, aşteptăm o administraţie care să ne spună ce s-a întâmplat cu banii care trebuiau alocaţi. Din cei 4,29 kilometri asfaltaţi, pentru 1,66 km banii au venit de la CJ Galaţi.

În imagini regăsim starea jalnică a străzilor: George Apostu, Feroviari, Speranţei, Eugen Boureanu, Nicoreşti, Vasile Lupu, Mihai Eminescu, Focşa, Mircea Vodă, 1 Decembrie 1918, Elena Doamna, Gheorghe Petraşcu.