Concurs al Primăriei Tecuci anulat de instanţă

 

Astăzi, 22 noiembrie 2019, a fost dată sentinţa într-un dosar privind un concurs de angajare în Primăria Tecuci.

În urmă cu doi ani, în data de 27 octombrie 2017, Primăria anunţa concurs pentru ocuparea funcţiei de consilier, grad profesional asistent, din cadrul Serviciului Comunicare si Registratură.

Din Comisia de examinare a dosarelor au făcut parte: Antohe Cristina-Claudia – preşedinte de comisie; Baraş Vasile-Cezar – membru; Ghitau Lorelai-Mirela – de la Prefectură şi Munteanu Aura-Felicia – secretar de comisie. 

Din cele cinci dosare înscrise în concurs, patru au fost respinse, rămânând exact dosarul care trebuia.

 Proba scrisă a avut loc în 27 noiembrie 2017, data interviului nefiind specificată. Conform centralizatorului final, în comisia de examinare locul lui Baraş Vasile-Cezar a fost luat de Diaconiţă Dorin.

În data de 9 mai 2019, la Tribunalul Galaţi a fost înregistrat un dosar de Anulare act administrativ concurs privind ocupare post funcţionar public de execuţie – consilier asistent Serviciul Registratură al UAT Tecuci. După şapte amânări, o decizie de respingere şi alta de rejudecare, astăzi a venit verdictul.

„Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii, invocată de pârâtă. Admite în parte acţiunea. Dispune anularea concursului privind ocuparea postului pentru funcţia publică de consilier, grad profesional asistent din cadrul Serviciului Comunicare şi Registratură al UAT municipiul Tecuci, organizat în data de 27.11.2017 şi reluarea procedurii. Respinge restul pretenţiilor ca neîntemeiate”, se arată în decizia Tribunalului Galaţi. Sentinţa nu este definitivă.

Nouă nu ne rămâne decât să aflăm cine este Istrate Maria-Luisa, de ce a trebuit ca să se schimbe comisa de concurs şi de ce a fost nevoie de înlăturarea contracandidaţilor pentru ca să câştige concursul.

 

 

One thought on “Concurs al Primăriei Tecuci anulat de instanţă

  1. Anularea concursului nu ne încălzește cu nimic. Dacă instanța dădea condamnare membrilor comisiei era ceva. În viitor membri comisiilor de angajare nu mai ascultau de ordinile venite pe linie de partid, așa băieții deștepți vor face în continuare aceleași potlogării, știind că nu au să pățească nimic. Guvernul Orban are mult de lucru pentru a schimba această stare de lucruri.

Comments are closed.