Sărbători îndurerate. Un copil a decedat într-un incendiu produs în comuna Valea Mărului

 

Astăzi, 5 decembrie 2019, la ora 15.30, ISU Galaţi a fost avertizat, prin apel la 112, cu privire la un incendiu izbucnit în satul Mîndreşti, comuna valea Mărului.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de la Garda de Pompieri Tecuci, împreună cu o ambulanţă SMURD.

Ulterior, când s-a anunțat prezența unor copii în camera afectată de incendiu, s-a deplasat elicopterul SMURD și încă o autospecială de la Garda Pechea.

Când au ajuns la eveniment, incendiul fusese localizat de către SVSU. O cameră era afectată de incendiul pornit de la o sobă.

Înainte de incendiu, mama copiilor lăsase în cameră patru copii: doi gemeni de 1 an și 4 luni, un copil de 4 ani si unchiul lor, de 10 ani.

Cercetările organelor abilitate au arătat că unchiul copiilor, în vârstă de 10 ani, a folosit un recipient cu benzină pentru a aprinde focul, fapt care a produs o deflagrației și răspândirea focului în toată incinta dormitorului.

Părinții copiilor au reusit să-i scoată pe trei dintre ei, însă unul din cei doi gemeni a suferit arsuri incompatibile cu viața. Copilul de 10 ani a fost diagnosticat de către medicul de pe echipajul aerian de salvare cu arsuri de căi aeriene, dispunând transportul acestuia la Spitalul de Pediatrie Galați.  

Camera afectată de incendiu a fost distrusă în totalitate, se arată în comunicatul ISU Galați.