Un bebeluş de cinci luni are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor!

 

Emanuel a venit pe lume în 10 iulie 2019, într-o familie bucuroasă că a fost binecuvântată cu al doilea copil. După puţin timp, bebeluşul a fost diagnosticat cu atrofie musculară spinală infantilă tip I (întârziere severă în dezvoltarea psihomotorie) şi insuficienţa respiratorie acută.

Au urmat câteva luni de spitalizări şi investigaţii la clinicile bucureştene, luni în care Emanuel avea nevoie de aparatură specială pentru a supravieţui, diverse şedinţe de recuperări precum şi o injecţie care se face din patru în patru luni şi costă 70 mii euro una singură.

Părinţii au vândut locuinţa proprie, au achiziţionat aparatura necesară pentru bebeluş şi au grijă ca Emanuel să treacă prin toate etapele recomandate de medici.

Cu toate că au vândut tot ce se putea pentru a salva viaţa micuţului, familia s-a umplut de datorii şi rate de care nu pot scăpa, având la momentul actual de înapoiat 31.800 lei. Iar mai departe vor fi nevoiţi să scoată alţi bani pentru recuperarea fiului.

În urmă cu o săptămână, familia a apelat la conducerea Primăriei Tecuci  pentru un ajutor financiar de 20.000 lei. Sperăm ca primarul, cu acordul consilierilor locali, să ia decizia înţeleaptă pentru a ajuta la salvarea unui sufleţel. Mai ales că, în ultimii ani, Primăria Tecuci nu a mai acordat astfel de fonduri pentru cazuri medicale grave.

Să nu uităm că această perioadă premergătoare Crăciunului este perioada cadourilor și a faptelor bune. Dacă dorim să fim alături de semenii noștri, fiecare dintre noi putem ajuta familia Danţiş cu orice sumă.

Cei cărora le pasă şi vor să doneze pentru Emanuel, o pot face în contul băncii BCR, titular Danţiş Violeta, cod IBAN RO 95RNCB 0142 0330 1175 0001.

Persoanele care doresc să ajute în alt fel, au la dispoziţie numărul de telefon al părinţilor – 0799.644.186.