Eficienţa unui funcţionar public

 

Astăzi, 5 decembrie 2019, Primăria Tecuci a achiziţionat servicii de tipărire pentru un voucher de vacanţă, prin SICAP, sistemul electronic de achiziţii publice.

Preţul de achiziţie al voucherului este de 0,01 lei fără TVA, respectiv 0,0119 lei cu TVA. Cererea pentru achiziţie a fost publicată la ora 9.07, oferta a venit la 9.38, iar atribuirea contractului a fost făcută la 9.41. Totul a durat 34 de minute.

Nu cunoaştem salariul funcţionarului care s-a ocupat de această achiziţie. Luând, însă, în considerare cel mai mic salariu din Primărie, de 2.670 lei pentru funcţia de referent III, raportat la o medie de  167 ore pe lună – cât prevede legea, rezultă că, din taxele şi impozitele noastre, au fost plătiţi cel puţin 7,99 lei pentru efortul de jumătate de oră al funcţionarului în efectuarea achiziţiei de 0,0119 lei cu TVA.  

Mult sau puţin, rămâne să decideţi dumneavoastră.

 

 

2 thoughts on “Eficienţa unui funcţionar public

  1. Dupa ce si-au facut salarii de sute de milioane acum isi dau si vouchere de vacanta. Ca sa faca ceva pentru tecuceni nu are bani dar bine ca ii platim salarii lui Perianu de a Galati, Vraciu de la Focsani iar acum le dam din impozitele noastre si vouchere de vacanta.

  2. Când tipărești un voucher cu doar 0,01 lei fără TVA, respectiv 0,0119 lei cu TVA, însemnă că faci un act de caritate pentru Primăria Tecuci. Rog să se facă public numele mărinimosului filantrop.

Comments are closed.